O psarni Zeleni Jurij

nemški ovčar Zeleni Jurij

»Vsak ima v sebi čut do nečesa, jaz sem verjetno nagrajen s tem, da imam rad živali in tako sem našel svojo ”Srečo na vrvici”«

Andrej Bukovec

 

andrej bukovec NEMŠKI OVČAR

O vzreditelju

– Andrej Bukovec –

Vzreditelj Andrej Bukovec je otroštvo preživljal z mamo v bloku v Črnomlju, večje živali ni mogel imeti. Nekoč je domov pritihotapil mladička kužka in ga skril v leseno omaro šivalnega stroja.

»Zaradi bevskanja sva bila hitro odkrita in kužka sva naslednji dan z mamo odpeljala na kmetijo k teti na Gaber pri Semiču. Lahko bi se reklo, da je bil to moj prvi pes pa čeprav samo en dan,« se v smehu spominja Bukovec. Ko je stric na mamini domačiji nabavil lepega nemškega ovčarja Hektorja, s katerim je preživel veliko časa, je vedel, da je to pasma, katero bo nekoč imel.

Ko se je z leti preselil na vas in kupil večje zemljišče, je imel možnost uresničiti svoje želje iz otroštva. Na večjem kompleksu je postavil pesjake in manjši hlev. Leta 1985 je kupil rodovniškega ovčarja Inča, kmalu za tem je k njim prišla tudi rodovniška psica Jela. Pri Kinološki zvezi Slovenije in FCI je registriral psarno pod imenom ”Zeleni Jurij” in pričel z vzrejo čistokrvnih nemških ovčarjev. Slovenijo je s svojimi psi zastopal na treh svetovnih vzrejnih razstavah nemških ovčarjev v Nemčiji, kjer je nastopil tako v delu, kot eksterierju. Lahko se pohvali, da imam doma psico Kalno, s katero sta leta 2016 v konkurenci 228 delavnih psic osvojila 43. mesto in leta 2018 v konkurenci dolgodlakih psov 24. mesto na svetu s psom Nightom.

NEMŠKI OVČAR

O psarni Zeleni Jurij

Psarna leži v idilični vasi Preloge pri Semiču. Na posesti je domačija in seveda ograjen prostor za naše pse. Psi imajo prosto gibanje okoli domačije, prav tako imajo iztekališče in poseben poligon namenjen šolanju psov.

V kleti domačije imamo poseben ogrevan prostor primeren za kotitev mladičkov.

NEMŠKI OVČAR
andrej bukovec NEMŠKI OVČAR

Ekipa psarne Zeleni Jurij

NEMŠKI OVČAR

Matej Biščak

NEMŠKI OVČAR

Silvo Potočnik

NEMŠKI OVČAR

Marija Pervanje

NEMŠKI OVČARNEMŠKI OVČAR

Sandra Kožar

Bi nas želeli kontaktirati za več informacij…

Naslov:

Psarna Zeleni Jurij

Preloge 2

8333 Semič

Mobi

040 844 409

E-pošta